Bewaarde kavels ()

Vrije kavels in de BAR regio

Barendrecht

Albrandswaard

Ridderkerk

Tips & uitleg

Van droom tot realisatie

Bij het realiseren van uw project komt heel wat kijken. En een succesvol project begint bij een succesvolle start. Wij helpen u hier graag bij. Bekijk hier alvast de tips van onze experts.

Het kiezen van een kavel

 • Plan goed
  Zorg dat je heel duidelijk weet wat je wel en niet wilt. Steek er veel tijd en energie in, zodat je weet welke voorwaarden er aan jouw kavel verbonden zijn en hoe die zich verhouden tot jouw wensen en mogelijkheden.
 • Kijk rond
  Veel mensen die een kavel bemachtigd hebben, gaan meteen naar een catalogusbouwer. Prachtig, maar daarmee beperk je jezelf in je creativiteit, want wat die bouwers hebben is weer standaard. Vergeet dus niet ook met een architect te gaan praten. En kijk rond in verschillende buurten, naar huizen die bij je passen. Bel desnoods gewoon aan, om aan de bewoners te vragen naar de architect of ontwikkelaar van hun woning.
 • Begroot strak
  Ondanks het feit dat je het geld voor de projectontwikkelaar uitspaart, betekent dat niet dat je je hele budget aan mooie stenen en kozijnen kunt besteden. Heb je een budget van, zeg, vijf ton, reken er dan op dat je maar 180.000 euro overhoudt voor je materiaal. De rest gaat op aan grond, aannemer, adviezen, architect, btw et cetera. Bekijk dus in je keuzes waarvoor je budget toereikend is en vraag de architect zo nodig rekening te houden met meer ruimte voor de toekomst.

... vervolg

 • Wees realistisch
  Kweek geen onrealistische verwachtingen: op een klein kavel en met een klein budget kun je geen kasteel bouwen.
  Pas je droom aan je budget aan, in plaats van andersom.
 • Praat met de gemeente
  Veel mensen zijn een beetje bang voor de overheid. Zonde. Het loont om op tijd, zelfs al voor de bouwvergunning is aangevraagd, te gaan zitten met de gemeente. Zo kun je het stedenbouwkundig plan doornemen en kijken wat de mogelijkheden zijn. Daarop kun je de bouwaanvraag aanpassen zodat er minder kans is op afwijzing, én de eerste contacten zijn meteen al gelegd.
 • Leg afspraken vast
  Zorg dat je strakke afspraken hebt met je architect en aannemer. Met die eerste over het ontwerp, om te zorgen dat het écht wordt wat je wilt. Wees eerlijk als het nog niet naar wens is en leg goed vast wat jullie uiteindelijk zijn overeengekomen. Maak met de aannemer een goede afstemming over meer- of minderwerk, termijnen en de planning. Zo voorkom je problemen halverwege de bouw.

... vervolg

 • Denk vooruit
  In de elementaire fase van de bouw, vooral in de heifase, moet je niet alleen naar vandaag kijken, maar ook naar de toekomst. Nu nog geen budget voor een uitbouw, maar wellicht later wel? Dan is het slim om dat deel alvast te onderheien. Als het huis er eenmaal staat, is dat duurder en misschien wel praktisch onmogelijk.
 • Tot slot
  Overweeg om samen met anderen te bouwen. Het is goedkoper, je kunt wat werk verdelen en je hebt alvast leuke buren. Veel gemeenten en provincies geven subsidies en verwelkomen groepen, nu projectontwikkelaars hun woningen niet meer verkocht krijgen.